17:03 , četvrtak , 14 decembar 2017
Početna / SVIJET / “LUCIFER” NASTAVLJA DA ZADAJE PROBLEME ŠIROM JUŽNE EVROPE

“LUCIFER” NASTAVLJA DA ZADAJE PROBLEME ŠIROM JUŽNE EVROPE

Toplotni talas “Lucifer” nastavlja da zadaje probleme širom južne Evrope, uprkos manjem padu temperature.

lucifer1

Dijelovi Grčke i Makedonije proglasili su vanredno stanje zbog bojazni da će višestruki šumski požari koji su i dalje van kontrole nastaviti da se šire.

U Italiji, tri osobe su umrle tokom snažne oluje koja je uslijedila nakon vrelog talasa u sjevernim dijelovima zemlje.

U Sevilji u Španiji danas se očekuje 40 stepeni Celzijusovih, u Rimu 39, ali u ostalim područjima pogođenim sušom i visokom temperaturom tokom vikenda došlo je do pada temperature.

U Atini se predviđa 37 stepeni, u Firenci 35, a na francuskom ostrvu Korzika, koje je pogođeno šumskim požarima posljednjih dana, oko 34 stepena.

U dijelovima Makedonije proglašeno je vanredno stanje zbog šumskih požara u sjeverozapadnom planinskom regionu, koji nisu stavljeni pod kontrolu.

Policija je potvrdila da je izgorjelo tijelo pronađeno u selu u blizini makedonske prijestonice Skoplja, dok su u selu Mogilec u centralnom dijelu zemlje izgorjele dvije kuće i ambar.

U Italiji su tri osobe izgubile život usljed snažne oluje nakon toplotnog talasa.

Jedan 41-godišnji Belgijanac je među žrtvama. On je poginuo nakon što je drvo palo na njegov šator u ljetnjem kampu “Rejnbou gedering” u dolini Tramontina, u regionu Friuli, na sjeveroistoku Italije.

Još jedna osoba je poginula kada je drvo, koje je oluja iščupala iz korijena, palo na ljude tokom festivala u Marciji na Dolomitima.

Jedan planinar poginuo je od udara groma na planinskom putu u istom području na planini Marmolada.

IZVOR-AGENCIJE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *