19:34 , понедељак , 18 јун 2018
Početna / BIJELJINA / MIĆIĆ NA ČELU NALAS-a

MIĆIĆ NA ČELU NALAS-a

Na nedavno održanoj Generalnoj skupštini Mreže saveza lokalnih uprava Jugoistočne Evrope (NALAS) u Beču gradonačelnik Bijeljine i potpredsjednik Saveza opština i gradova Republike Srpske Mićo Mićić je izabran za novog predsjednika ove asocijacije.

18556518_1263717727010185_1625614025289756705_o

– Velika mi je čast i zadovoljstvo da budem predsjednik NALAS-a. Nastavićemo dobru saradnju sa svim savezima koji su u članstvu NALAS-a, odnosno, jedinicama lokalne samouprave i trudićemo se da im u skladu sa mogućnostima Saveza pomognemo. Prioritet će biti podrška unapređenju infrastrukture u jedinicama lokalne samouprave, koja će moći da odgovori potrebama građana.

Već nekoliko godina, jedna od glavnih tema sastanaka NALAS-a je unapređenje efikasnosti u oblasti vodosnabdijevanja i očuvanje kvaliteta kvaliteta vodotoka – naveo je gradonačelnik Mićić, dodajući da je, zahvaljujući saradnji sa međunarodnim organizacijama i donatorskim sredstvima, Bijeljina uspjela da izgradi sistem za prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda. NALAS je osnovan 2001. godine i u svom članstvu okuplja 15 balkanskih asocijacija opština i gradova, odnosno, oko 9.000 lokalnih zajednica sa oko 80 miliona stanovnika. U svom djelovanju ova organizacija promoviše decentralizaciju u saradnji sa vladama iz regiona, kao i regionalno pomirenje i stabilizaciju.

Takođe, NALAS ima za cilj da obezbijedi usluge lokalnim upravama na korist građana i teži da se razvije kao ekspertski centar za razvoj lokalnih zajednica u JI Evropi, koji bi prepoznali svi relevantni donosioci odluka na ovom području. Mreža je pod pokroviteljstvom Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope i Savjeta Evrope. Prvih godina je bio neformalna asocijacija sa redovnim sastancima i programima obuke, a od 2005. godine je zvanično registrovan i ima sjedište u Strazburu.

Izvor: Gradska uprava

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *