16:48 , субота , 18 август 2018
Početna / BIH / MIĆIĆ: REPUBLIKA SRPSKA JE MINIMUM ZAJEDNIČKIH CILJEVA

MIĆIĆ: REPUBLIKA SRPSKA JE MINIMUM ZAJEDNIČKIH CILJEVA

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić izjavio je danas da je Republika Srpska minimum zajedničkih ciljeva i da je Dan Republike praznik koji sve objedinjuje i koji svi u Srpskoj slave bez obzira na različite životne poglede i stavove.

prikaz (6)

„U vremenima kada su se svi razjedinjavali, srpski narod u BiH je vođen idejom samoodržanja smogao snage da se ujedini i stvori tekovinu koju danas osjećamo kao svoj dom“, rekao je Mićić na prijemu koji je povodom Dana Republike održan u Galeriji Centra za kulturu u Bijeljini.

Prema njegovim riječima, 9. januara 1992. godine poslanici srpskog naroda su samo deklaracijom izrazili volju i želju srpskog naroda u BiH.

„Ta odluka nije bila uperena protiv bilo koga, nego je bila potreba da se izrazi stav i iskaže jasno opredjeljenje za vremena koja su nadolazila“, naglasio je Mićić i dodao da velike ideje i istorijske tvorevine nikada nisu bile realizovane bez žrtava.

On je podsjetio da su za ideju Republike Srpske date mnoge žrtve i da su najbolji sinovi i kćeri srpskog naroda ugradili svoje živote u temelje Republike, ostavljajući generacijama koje dolaze obavezu njenog očuvanja.

„Nekada je teže nešto sačuvati nego stvoriti, ali nijedna žrtva nije velika ako su jasni ciljevi i ako su svi ujedinjeni oko tog cilja, a minimum naših zajedničkih ciljeva treba da se zovu jednim imenom – Republika Srpska“, ocijenio je Mićić.

On je poručio da nikada i niko nema pravo da pristane na bilo kakvu promjenu statusa Republike Srpske koja pripada i svim budućim generacijama.

„Danas u složenim političkim i ekonomskim okolnostima treba tačno da znamo na koji način se boriti za očuvanje ove svete tekovine, prvo ekonomskim jačanjem Republike Srpske, jačanjem porodice putem razvijenog sistema vaspitanja i obrazovanja mladih generacija i jačanjem institucija društva u svim segmentima, jer jake institucije pružaju zaštitu individualnih i kolektivnih prava“, zaključio je Mićić.

Na svečanom prijemu povodom Dana Republike u Bijeljini su dodijeljene zahvalnice za 18 uspješnih privrednika koji su doprinijeli razvoju grada i Republike Srpske.

Izvor: InfoBijeljina.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *