2:31 , среда , 19 децембар 2018
Početna / BIJELJINA / MIĆIĆ ZADUŽUJE BIJELJINU ZA DODATNIH 6,5 MILIONA KM

MIĆIĆ ZADUŽUJE BIJELJINU ZA DODATNIH 6,5 MILIONA KM

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić uputio je Skupštini grada prijedlog za novi kredit od pet miliona KM, što sa kamatom podiže zaduženje grada za 6,5 miliona KM.

U prijedlogu se navodi da je godišnje kreditno zaduženje Bijeljine po postojećim kreditima sedam miliona KM, uz ocjenu da ni sa novim kreditom zaduženost ne prelazi zakonski dozvoljenih 18 odsto od ukupnih godišnjih prihoda lokalne zajednice.

bijeljina1

Novi kredit namijenjen je za finansiranje kapitalnih projekata u 2018. godini.

Za finansiranje nastavka izgradnje kanalizacije u gradu planirano je 1,8 miliona KM, dok je 2,3 miliona KM namijenjeno za izgradnju i rekonstrukciju puteva, uređenje Industrijske zone dva, Novog gradskog groblja, investicije za Gradsku toplanu i eksproprijaciju zemljišta za izgradnju drinskog nasipa.

Za završetak izgradnje petorazredne područne škole i vrtića u naselju Ledinci predviđeno je 450.000 KM, izgradnju farme za Poljoprivrednu školu 150.000 KM, nastavak izgradnje zgrade Centra za socijalni rad sa Dnevnim centrom za djecu sa posebnim potrebama 100.000 KM.

Iz novog kredita 50.000 KM je namijenjeno za početak izgradnje područnog odjeljenja škole u Gornjem Magnojeviću, 50.000 KM za rekonstrukciju objekta Sokolskog doma u centru Bijeljine i 100.000 KM za rekonstrukciju objekta sportske sale u Račanskoj ulici.

O novom kreditu odbornici će se izjasniti na sjednici Skupštine grada u petak, 15. decembra, a skupštinska podrška osnov je za dobijanje saglasnosti od Ministarstva finansija Republike Srpske za kreditno zaduženje.

Izvor: AGENCIJE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *