6:40 , понедељак , 25 март 2019
Početna / REGION / „MIGRANTI, DOBRODOŠLI – STUDENTI, ISELITE SE“

„MIGRANTI, DOBRODOŠLI – STUDENTI, ISELITE SE“

Migrante sa broda “Akvarijus“, koje su odbili Italija i Malta, prihvatila je Španija. Da bi smestila neke od njih, iselila je privremeno studente iz domova.

Kako prenose mediji, studentima su data 24 sata kako bi napravili mesta za pridošlice.

Novi španski premijer Pedro Sančez prihvatio je da Španija bude ta zemlja koja će prihvatiti migrante iz Afrike posle prošlonedeljnih tenzija.

Međutim, njihov dolazak uticao je na živote studenata u gradu Alikante, kojima je rečeno da napuste svoje sobe u domovima kako bi napravili mesta izbeglicama.

Regionalna vlada odlučila je da dom “La Florida“ bude domaćin za stotine dece bez pratnje. Deca uzrasta od 12 do 17 godina, dovezeni su autobusima u grad nakon što su brodom stigli u Španiju.

Zvaničnici su objasnili da je to neophodno zbog vanredne situacije.

Majka jednog studenta navela je da je studentima naređeno da napuste dom jer je vrlo verovatno da deca migranti imaju “mnogo bolesti“.

“Ne protivimo se tome da pomognemo onima kojima je to potrebno, ali nije fer prema mom sinu da ga teraju iz smeštaja i da bude ostavljen na ulici usred studija“, rekla je ona.

Regionalna vlada je međutim za RT navela da će raseljeni studenti da dobiju novi smeštaj i da će im biti plaćeni troškovi.

Izvor: B92

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *