17:56 , петак , 24 мај 2019
Početna / BIH / MIGRANTI NA PUTU ZA NEMAČKU UHVAĆENI U ILEGALNOM PRELASKU GRANICE U BIH

MIGRANTI NA PUTU ZA NEMAČKU UHVAĆENI U ILEGALNOM PRELASKU GRANICE U BIH

Pet migranata sakrivenih u kamionu, otkriveno je juče na graničnom prelazu Deleuša između Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Pošiljka u kojoj su bili imala je krajnje odredište u Nemačkoj, a BiH trebala da bude samo tranzitna zemlja.

hapsenje-migranti

Nakon što je vozač kamiona crnogorskih registarskih oznaka primetio nešto sumnjivo dok se vozilo nalazilo u među prostoru između Crne Gore i BiH, pozvao je pripadnike Granične policije BiH pozvao je pripadnike Granične policije BiH.

 – Pregledavši vozilo izvana službenici Granične Policije su otkrili trojicu imigranata koji su bili sakriveni u prostoru za palete. Nakon toga, pozvani su i službenici Uprave za indirektno oporezivanje, koji su trebali skinuti carinsku plombu kako bi se ušlo u unutrašnjost kamiona. Pregledom celokupne unutrašnjosti kamiona otkrivena su još dvojica imigranata koja su bila sakrivena među trupcima kovanog čelika što je kamion prevozio – saopšteno je iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Kod imigranata je pregledom otkrivena selotejp traka, pa se detaljnim pregledom kamiona utvrdilo da su imigranti na vrhu kamiona izbušili ceradu, te su se kroz tu rupu uvukli u kamion.

Kasno sinoć, petorica migranata privedena su u prostorije Granične policije BiH u Trebinju, a prema prvim informacijama sa terena radi se o osobama iz Libije i Maroka.

 

Izvor: Blic.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *