15:23 , уторак , 20 август 2019
Početna / BIH / MINISTARSTVU BEZBJEDNOSTI OD JUNA UPLAĆENO SKORO MILION EVRA

MINISTARSTVU BEZBJEDNOSTI OD JUNA UPLAĆENO SKORO MILION EVRA

Na Jedinstveni račun trezora BiH od juna do danas uplaćeno je skoro dva miliona KM, namijenjih za potrebe migranata i rješavanje migrantske krize u BiH, saznaje Srna u Ministarstvu finansija i trezora BiH.


Prema knjigovodstvenoj evidenciji, na Jedinstveni račun trezora BiH od juna do danas uplaćeno je 966.781 evra vezano za migracije i migrante. Ta sredstva su evidentirana na Ministarstvo bezbjednosti BiH, kojem je poznata namjena i svrha tih sredstava“, kažu u Ministarstvu finansija i trezora.

Ministarstvo bezbjednosti nikada nikome, od početka migrantske krize, nije podnijelo izvještaj o trošenju sredstava namijenjenih za rješavanje problema migrantske krize u BiH.

U informaciji Ministarstva bezbjednosti koja je razmatrana na sjednici Savjeta ministara u julu navedeno je da nema sredstava za smještaj i ishranu 60 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske koji su povodom migrantske krize pomagali pripadnicima Granične policije BiH.

„Iako su postojala obećanja Međunarodne organizacije za migracije /IOM/ o finansiranju troškova za smještaj i ishranu 60 pripadnika MUP-a Republike Srpske koji su na ispomoći pripadnicima Granične policije BiH, sredstva još nisu obezbijeđena. Neophodno je da IOM odmah provjeri mogućnost za finansiranje ovih policajaca s Evropskom agencijom za upravljanje spoljnim granicama“, navedeno je u informaciji koju je potpisao ministar bezbjednosti Dragan Mektić.

U toj informaciji je istaknuto i da su predstavnici Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH naveli da je Crveni krst pri kraju raspoloživih sredstava za potrebe migranata i da će 15. jula ostati bez sredstava.

IZVOR: SRNA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *