20:22 , недеља , 22 јул 2018
Početna / BIJELJINA / MIROVIĆ: PRIORITET – BRZA SAOBRAĆAJNICA NOVI SAD-BIJELJINA

MIROVIĆ: PRIORITET – BRZA SAOBRAĆAJNICA NOVI SAD-BIJELJINA

Predsjednik Vlade Autonomne pokrajine Vojvodina Igor Mirović i premijer Republike Srpske Željka Cvijanović saglasili su se danas da je izgradnja brze saobraćanice Novi Sad-Bijeljina prioritet.

igor-zizovic
„U današnjem razgovoru saglasili smo se da buduća brza saobraćajnica od Novog Sada do Bijeljine bude uvrštena, ne samo u nacionalne prioritete Srbije i Srpske, već i u šire evropske prioritete, jer ona to po svom značaju za region u potpunosti zaslužuje“, rekao je Mirović novinarima u Novom Sadu poslije potpisivanja protokola o saradnji Autonomne pokrajine Vojvodina i Republike Srpske.

On je dodao da danas potpisani protokol pruža i Republici Srpskoj i Vojvodini dodatnu osnovu za lobiranje da ta saobraćajnica bude izgrađena.

„Protokol je dobra osnova da se ubuduće još snažnije borimo i lobiramo za tu saobraćajnicu, kao i da ona bude u svim razvojnim planovima“, kaže Mirović.

On je podsjetio da danas tom saobraćajnicom prođe dnevno 750 kamiona i oko 12.000 automobila, od čega značajan dio ide za Republiku Srpsku.

„To je, prema zvaničnom mjerenju saobraćajnog intenziteta, trenutno najopterećeniji put u Srbiji. Naravno, ako se izuzmu delovi auto-puta u pojedinim špicevima korištenja. Nema potrebnije i prirodnije veze između Srpske i Srbije kad je reč o njihovim strateškim nacionalnim interesima“, rekao je Mirović.

On je naveo da će se, na osnovu protokola, Vojvodina i Srpska organizovati ubuduće projektno po osnovu mnogih konkretnih tema.

„Želimo da obični ljudi pronalaze interes, a da deklarativnu sferu prenesemo na krajnje konkretno polje. Svi znamo koliko smo privrženi, iskreni u toj sferi, kao i da su Srpska i Srbija interesima i srcem vezani za nju“, rekao je Mirović.

 

Izvor: Agencije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *