14:48 , петак , 20 јул 2018
Početna / BIH / MJERE ZA PRIVLAČENJE INVESTITORA

MJERE ZA PRIVLAČENJE INVESTITORA

Za registraciju preduzeća u Bijeljini potencijalnom investitoru potrebno je pet dana i 172 KM ukupnih troškova, ističu u gradskom Odsjeku za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije.

prikaz (17)

Rok za registraciju preduzetničke radnje u Bijeljini je dva dana, uz trošak od 30 KM za administrativnu taksu.

Na zvaničnoj internet stranici grada objavljeni su svi troškovi poslovanja u gradu, kao i cjenovnik komunalnih usluga i priključaka na području Bijeljine.

Potencijalnim ulagačima predstavljen je uporedni pregled novčanih obaveza, plaćanja taksi i naknada za urbanističku, građevinsku i upotrebnu dozvolu u tri industrijske zone u Bijeljini za objekat od 2.500 kvadratnih metara, na parceli od 5.000 kvadratnih metara, sa predračunskom vrijednosti od 1.250.000 KM.

Naknada za uređenje gradskog građevinskog zemljišta u industrijskim zonama je 25.600 KM za proizvodne objekte, a za komercijalne objekte 170.650 KM.

Renta za proizvodne i komercijalne objekte iznosi 30.000 KM.

Postupak izdavanja lokacijskih uslova u Bijeljini traje 15 dana od dana prijema kompletnog zahtjeva, koliko je potrebno i za izdavanje građevinske dozvole nakon kompletiranja zahtjeva.

Trošak je 10 KM administrativne takse za individualne stambene objekte građevinske površine do 400 kvadratnih metara i 50 KM za ostale objekte.

Za izdavanje upotrebne dozvole taksa je 10 KM za individualne stambene objekte površine do 400 kvadratnih metara i 100 KM administrativne takse za sve ostale objekte.

Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije u prezentaciji za investitore ukazuje na veoma povoljan geografski položaj Bijeljine, pogodnosti u pristupu saobraćajnicama, kao i činjenicu da su troškovi energije i komunalnih usluga među najnižim u Evropi.

Izvor: InfoBijeljina.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *