15:25 , понедељак , 23 април 2018
Početna / SVIJET / MOSKVA I ANKARA OSNIVAJU ZAJEDNIČKI INVESTICIONI FOND

MOSKVA I ANKARA OSNIVAJU ZAJEDNIČKI INVESTICIONI FOND

Ruski predsjednik Vladimir Putin najavio je da će Rusija osnovati zajednički investicioni fond sa Turskom od oko jedne milijarde dolara.
PEPutin je na zajedničkoj konferenciji za novinare nakon razgovora sa turskim predsjednikom Tajipom Erdoganom u Sočiju rekao da će Rusija, takođe, investirati 22 milijarde dolara u izgradnju nuklearke Akuju u Turskoj.
Naglasio je i da su odnosi Rusije i Turske u potpunosti obnovljeni nakon krize izazvane turskim obaranjem ruskog borbenog aviona u Siriji 2015. godine.
– Vraćamo se u normalu, u partnerske i odnose saradnje – ocijenio je Putin.
Govoreći o Siriji, Putin je rekao da će dvije zemlje nastaviti međuagencijske konsultacije o mjerama u borbi protiv terorizma. Erdogan je izjavio da će rezultati njegovih razgovora sa Putinom „biti vidljivi“ za nekoliko dana, te da Rusija čini sve da zaustavi patnju ljudi u Siriji.
– Turska stoji uz svoje ruske prijatelje u borbi protiv terorizma – istakao je Erdogan.
Prema njegovim riječima, pregovori o miru u Siriji u Astani treba da konsoliduju proces primirja, ali neki učesnici taj proces sabotiraju.
Erdogan je naglasio da i on i Putin insistiraju da krivci za napad hemijskim oružjem u Kan Šajkunu moraju da budu kažnjeni.

Izvor: Sputnjik

Foto: Alexei Druzhinin/Sputnik/Kremlin/EPA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *