17:38 , уторак , 26 март 2019
Početna / BIH / NAGRADA FONDACIJE STOJANOVIĆ UČENIKU GENERACIJE

NAGRADA FONDACIJE STOJANOVIĆ UČENIKU GENERACIJE

Fondacija porodice Stojanović u Bijeljini dodijelila je večeras povelju i nagradu od 3.000 KM Filipu Božiću, učeniku generacije u Gimnaziji „Filip Višnjić“.

stojanovic

MladiBožić rekao je novinarima da će školovanje nastaviti na studijama informatike i matematike.
Osnivač fondacije, poznati srpski advokat Miodrag Stojanović, poručio je da dobre đake treba staviti „pod svjetla pozornice“, u žižu interesovanja i tako afirmisati prave vrijednosti u društvu.

On je podsjetio da je ovo šesta godina od formiranja porodične fondacije i ocijenio da su svi dobitnici opravdali očekivanja, jer su odlični studenti, a prvi dobitnik završava Medicinski fakultet u Beogradu.

„Vjerujem da će rad pobijediti, bez obzira koji fakultet ko učio, jer je nažalost toliko malo dobrih stručnjaka iz bilo kog profila zbog obezvrijeđenog školovanja i hiperinflacije diploma“, poručio je Stojanović.

Direktor bijeljinske Gimnazije „Filip Višnjić“ Drago Đurić uručio je Vukove diplome za sedam najboljih gimnazijalaca u ovoj generaciji.

Najbolji su dobili i nagrade, tablet i komplet knjiga, koje su obezbijedili donatori, a učenik generacije i prenosni računar kao nagradu koju tradicionalno dodjeljuje kompanija Rudnik i termoelektrana „Ugljevik“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *