19:29 , понедељак , 23 јул 2018
Početna / BIH / NAJAVLJENA IZGRADNJA NOVOG VRTIĆA

NAJAVLJENA IZGRADNJA NOVOG VRTIĆA

Iz gradskog budžeta Bijeljine naredne godine trebalo bi da bude izdojeno milion KM za izgradnju objekta novog vrtića u gradu, najavio je danas gradonačelnik Mićo Mićić.

prikaz (3)

Na tradicionalnom prijemu povodom Dječije nedjelje, Mićić je rekao da bi vrtić trebalo da bude izgrađen u naselju Kruševlje, u okviru zgrade nove škole čija izgradnja traje godinama.

Nova škola planirana je za učenike sadašnje „Male škole“ u Račanskoj ulici, koja je odavno neuslovna za rad.

„Grad je od svojih sredstava otkupio zemljište za školu, izradio projekat i ozidao objekat do druge etaže, a za završetak radova potrebno je još dva miliona KM. Nadamo se da će nam Vlada i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske pomoći da završimo ovaj objekat“, rekao je Mićić.

On je poželio da svake nedjelje u godini posebna pažnja bude posvećena djeci kako bi imali dobre uslove za odrastanje i obrazovanje.

Prijem za djecu iz jedinog javnog vrtića u Bijeljini „Čika Jova Zmaj“ održan je u gradskom Centru za kulturu „Semberija“.

U vrtiću ima mjesta za 470 mališana, čime je predškolskim obrazovanjem obuhvaćeno 14 odsto djece.

Ove godine simbolično je izabran i dječji gradonačelnik Bijeljine – Marija Lukić, koja je kao potvrdu nove dužnosti od gradonačelnika dobila ključeve zgrade gradske uprave.

Izvor: InfoBijeljina.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *