13:48 , недеља , 16 јун 2019
Početna / REPUBLIKA SRPSKA / NAJAVLJENI NOVI OTKAZI U VLADI RS

NAJAVLJENI NOVI OTKAZI U VLADI RS

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović potvrdila da smjenama nije kraj..

Cvijanovićeva podsjeća da su razrješenja prvo počela od SNSD-a, ali da u pitanju „nisu bila zvučna imena, poput razriješenih funkcionera DNS“.

„Rekla sam da vam neću reći juče, što bih ja vama to danas rekla. Vi biste da držite tenziju, a ja da svaki dan da kažem – biće još. Dobro, biće još. Biće još, evo pomogla sam vašem programu, biće još. I jesu se neki spasili, tačno, zato što su uradili ono što su trebali puno prije“, istakla je Željka Cvijanović za ATV.

Milenko Savanović, ministar i član Socijalističke partije kaže da nema zvaničnu informaciju o njegovoj eventualnoj smjeni, kao i da su medijski naslovi koji to nagovještavaju naručeni.

Glasine kažu da bi fotelju mogao izgubiti i direktor „Šuma Srpske“, Risto Marić, protiv kojeg je podnesen izvjestaj Tužilaštvu, a on o tome kaže sljedeće:

„Mogu li ja vas nešto pitati – odakle vama takva informacija? Ja nemam takvu informaciju. Evo ja sam dao odgovor, ja takvu informaciju nemam, a kad bude ta informacija, budite sigurni da ćete prvi znati. Razlog za smjenu direktora u gazdinstvima i direktora javnih preduzeća mora prije svega da bude poslovanje organizacionog dijela ili poslovanje javnog preduzeća, a politike će da kažu zbog čega se smjenjuje neko ili ne smjenjuje“, kaže Risto Marić.

Iz ŠG „Vrbanja“ Kotor Varoš smijenjena je DNS-ova Daliborka Kerezović Damjanović. Fotelju su izgubili i Đorđe Popović, direktor RITE Ugljevik, kao i Saša Panić, direktor Poslovne zone Banjaluka, podsjeća ATV, a najviše pažnje izazvala je smjena ministra Dane Maleševića.

 

IZVOR-MONDO.BA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *