5:52 , уторак , 19 фебруар 2019
Početna / SVIJET / NAJMANJE 50 UBIJENIH U LAS VEGASU

NAJMANJE 50 UBIJENIH U LAS VEGASU

Naoružani muškarac ubio je najmanje 50 ljudi, a ranio više od 200 na muzičkom festivalu u Las Vegasu pucajući rafalno sa 32. sprata jednog hotela, nakon čega ga je ubila policija, saopštili su američki zvaničnici.

las-vegas
Ovo je najveći broj žrtava u napadima ove vrste u istoriji SAD. Prošle godine, u pucnjavi u noćnom klubu u Orlandu ubijeno je 49 ljudi.

Hiljade ljudi u panici su bježale sa mjesta napada, koji je trajao nekoliko minuta, dok su policajci pokušavali da utvrde odakle stiže paljba. Okrvavljeni posjetioci koncerta lutali su ulicama poslije napada.

Osumnjičeni je identifikovan kao 64-godišnji Stiven Pedok, prenijeli su američki mediji. On je živio u Las Vegasu i vjeruje se da nije bio povezan ni sa jednom militantnom grupom, izjavio je šerif DŽozef Lombardo.

„Nemamo ideju o tome kakva su mu bila uvjerenja. U ovom trenutku vjerujemo da je on bio jedini napadač i da je situacija statična“, rekao je Lombardo.

Vlasti u međuvremenu tragaju za „saradnikom“ napadača, ženom azijskog porijekla Marilu Denli.

Policija je pronašla dva automobila koja su pripadala osumnjičenom i vjeruje da je locirala i ženu.

Lombardo je rekao da nisu tačne glasine o pucnjavi na drugim mjestima, o eksplozivu i automobilima bombama u području oružanog napada.

 

Izvor: Agencije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *