11:39 , понедељак , 18 фебруар 2019
Početna / BIH / NAKON EKSHUMACIJE U VOZUĆI NASTAVITI PROCES TRAŽENJA NESTALIH SRBA

NAKON EKSHUMACIJE U VOZUĆI NASTAVITI PROCES TRAŽENJA NESTALIH SRBA

Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović rekao je da se na Ozrenu još traga za 122 nestala srpska borca i civila u 10 izmještenih masovnih grobnica, pod uslovom da se utvrdi identitet sedmoro Srba čiji su posmrtni ostaci ekshumirani na lokaciji Podsjelovo na području Vozuće.

ekshumacija
On je naveo da je Tužilaštvo BiH napokon iskoristilo procesuiranje ratnih zločina nad Srbima da od svjedoka iznudi ili dobrovoljo dobije podatke o stradalim borcima i civilima srpske nacionalnosti i pokopanima na tajnim lokacijama na Ozrenu.

„Po prvi put pronađeni su i posmrtni ostaci Srba na Podsjelovu kod Vozuće na Ozrenu, ali očekujemo da će ovakva praksa biti nastavljena i ubuduće, kako bi bio ubrzan proces traženja nestalih Srba u BiH“, rekao je Mitrović.

Na lokaciji Podsjelovo, na širem lokalitetu Vozuće, juče je obavljena ekshumacija tokom koje su pronađeni posmrtni ostaci najmanje sedam lica, a prema dostupnim informacijama i dokazima, riječ je o žrtvama srpske nacionalnosti koje su ubijene na lokalitetu Vozuće 1995. godine.

Tužilaštvo BiH saopštilo je da su pronađeni kompletni posmrtni ostaci tri lica i nekompletni ostaci četiri lica.

 

Izvor: Agencije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *