5:48 , понедељак , 18 јун 2018
Početna / REPUBLIKA SRPSKA / NAKON RAZGOVORA SA DODIKOM ŽELJEZNIČARI PREKINULI ŠTRAJK

NAKON RAZGOVORA SA DODIKOM ŽELJEZNIČARI PREKINULI ŠTRAJK

Štrajkači su pristali na prijedlog predsjednika RS Milorada Dodika. Obustaviti su štrajk glađu. Ukoliko obećanja ne bi bila ispunjena vraćaju se na staro ali najavljuju i još rigoroznije mjere.

dodik-sastanak-zeljeynicari-54

Predsjednik RS Milorad Dodik je stigao ranije na Željezničku stanicu u Banjaluci, gdje je direktno razgovarao sa predstavnicima štrajkača.

Čedomir Knežević, željezničar koji je u štrajku glađu, bio je na sastanku kod Milorada Dodika i tom prilikom štrajkačima je obećana isplata dugovanja saznaje ATV.

zeljeznicari-blokirali-prugu-1-768x464

Štrajkači su ranije na svoju inicijativu otišli kod Dodika koji je obećao da će u roku od 24 časa biti isplaćena  februarska plata kao i da će se obustaviti disciplinski postupci protiv štrajkača.

Knežević se vratio na stanicu vozilom koje je obezbijedio Dodik i obavijestio ostale štrajkače o rezultatima sastanka. Očekuje se da donesu odluku o eventualnom prekidu štrajka nakon ovih obećanja.

Predsjednik Dodik je nakon sastanka otišao u Vladu RS.

Sastanku prisustvuju i ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić i ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić.

Sastanak se održava u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske.

Pruga je i dalje blokirana, a u međuvremenu je na stanicu stigao putnički voz koji će takođe  vjerovatno ostati blokiran.

Jutros su se radnici dogovorili da ukoliko im danas do 12 sati ne legne plata pozvaće i svoje porodice da im se priključe u štrajku.

Od jutros na stanicu pristižu još željezničari iz Doboja i Prijedora, a očekuje se da će ih biti još 150.

 

IZVOR-ATV

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *