15:23 , среда , 20 јун 2018
Početna / BIJELJINA / NASTAVAK UNAPREĐENJA USLUGA GRAĐANIMA

NASTAVAK UNAPREĐENJA USLUGA GRAĐANIMA

Bijeljinska Gradska uprava planira da izgradi novi arhivski depo, u koji će biti smještena cjelokupna arhiva gradske administracije, najavljeno je iz gradskog Odjeljenja za opštu upravu.

Gradska-uprava-2-850x491

Arhiva Gradske uprave Bijeljina trenutno je smještena na nekoliko lokacija u gradu, što otežava i usporava rad službenika.

Načelnik gradskog Odjeljenja za opštu upravu Jelena Savić rekla je da postoji najmanje pet miliona arhivskih jedinica, od kojih su neke stare i više od stotinu godina.

„Sva ova građa biće premještena u depo, koji će biti izgrađen u blizini autobuske stanice, a sam depo će ispunjavati sve savremene standarde propisane za ovu namjenu“, dodala je Savićeva.

U planu je i nastavak digitalizacije arhivske građe.

„Ovaj postupak rađen je oko godinu dana, prije poplava 2014. godine, i tada je obustavljen. Planiramo da, u skladu sa Pravilnikom na republičkom nivou, nastavimo digitalizaciju“, rekla je Savićeva.

Osim ovih aktivnosti, Odjeljenje za opštu upravu planira i renoviranje pojedinih mjesnih kancelarija.

„Želimo da poboljšamo ambijent i kvalitet pružanja usluga građanima. Prioritet za renoviranje su mjesne kancelarije u Donjoj Bukovici i Magnojeviću, kao i sala za vjenčanja u Batkoviću“, navela je Savićeva.

 

IZVOR-GRADSKA UPRAVA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *