21:09 , понедељак , 23 април 2018
Početna / REPUBLIKA SRPSKA / „NE POSTOJI RUSKO MIJEŠANJE U SRPSKOJ, NITI PODSTREKIVANJE NA REFERENDUM“

„NE POSTOJI RUSKO MIJEŠANJE U SRPSKOJ, NITI PODSTREKIVANJE NA REFERENDUM“

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da ne postoji rusko miješanje u Republici Srpskoj, niti podstrekavanje Srpske za priču o referendumu iako bi on lično volio da postoji, ali ne postoji.- Ja bih volio da jedna velika Rusija kaže da je to OK, pa da vidimo na koji način bi se sve to odvijalo – rekao je Dodik po povratku iz Sankt Peterburga.
dPredsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Rusija nikada od Srpske nije tražila nikakvo činjenje, za razliku od mnogih sa Zapada koji su sa malim projektima pomoći uvijek tražili neke velike političke ustupke. Prema njegovim riječima, Rusija je samo pokušala da spozna šta može da pomogne.

Govoreći o mostu „Ljubovija-Bratunac“, predsjednik Srpske je ocijenio da je to odličan projekat oko kog se uvijek okupljaju Srbija i Republika Srpska, jer Drinu nikada nije shvatana kao granica.
– Ona ostaje formalno, fizički tu, ali u našim srcima nikada nije bila granica, pa neka se ljuti ko koliko hoće. To je neprirodna priča kojom je postavljena granica između srpskog naroda u nastojanju da se održi neka priča o BiH – rekao je Dodik.

Izvor: Agencije

Foto: Sputnik/ Vladimir Pesnя

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *