19:25 , среда , 15 август 2018
Početna / BIH / NEBULOZNE IZJAVE NESPOSOBNIH BOŠNJAČKIH GENERALA

NEBULOZNE IZJAVE NESPOSOBNIH BOŠNJAČKIH GENERALA

 Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske general Milomir Savčić ocijenio je nebuloznom izjavu nekadašnjeg komandanta Petog korpusa takozvane Armije BiH Atifa Dudakovića da je spreman povesti pristalice na rušenje Republike Srpske.

dudakovic
“ Dudaković i bivši načelnik Glavnog štaba tzv. Armije BiH Sefer Halilović pričaju nebuloze radi ličnog reklamiranja i podizanja značaja i važnosti u očima Bošnjaka“, rekao je Savčić i dodao da oni godinama ništa drugo ne rade, osim što naplaćaju svoj patriotizam, i tako pokušavaju da izbjegnu odgovornost za zločine koje su njihove jedinice počinile nad Srbima.

„Bošnjacima ne odgovara istina. Oni znaju ko su bile prve žrtve u Brodu, Prijedoru, Sarajevu i drugim mjestima. Znaju da su to bili Srbi. To govori ko je izazvao rat i krvoproliće i ko je najodgovorniji za nesreću koju je BiH doživjela“, poručio je Savčić.

Dudaković je proteklog vikenda u Luksemburgu na skupu Bošnjaka posvećenom „genocidu“ u Srebrenici, jasno i glasno pozvao mlade Bošnjake da se naoružaju.

Bivši načelnik Glavnog štaba tzv. Armije BiH Sefer Halilović, gostujući na TV1 uoči referenduma o 9.januaru, zaprijetio je sukobom „u kojem će Srpska nestati za najviše 10 do 15 dana“.

Izvor: Agencije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *