7:59 , уторак , 19 фебруар 2019
Početna / BIH / NEEFIKASNO UPRAVLJANJE DIPLOMATSKO-KONZULARNIM PREDSTAVNIŠTVIMA

NEEFIKASNO UPRAVLJANJE DIPLOMATSKO-KONZULARNIM PREDSTAVNIŠTVIMA

Kancelarija za reviziju institucija BiH ukazala je na to da institucije BiH nisu efikasne u upravljanju imovinom i troškovima smještaja u diplomatsko-konzularnim predstavništvima.

zastava-bih
Slabosti u upravljanju imovinom i troškovima smještaja u diplomatsko-konzularnim predstavništvima za posljedicu su imale rast troškova smještaja, propadanje imovine BiH i neujednačen životni standard zaposlenih u ovim predstavništvima, pokazuju izvještaji revizije ove kancelarije.

Kancelarija je provela reviziju s ciljem provjere da li su institucije BiH efikasne u upravljanju imovinom i troškovima smještaja diplomatsko-konzularnih predstavništava i funkcionera BiH koji rade u njima.

Većina objekata u 56 diplomatsko-konzularnih predstavništava BiH /zgrade ambasada, misija, konzulata, rezidencije i stanovi za funkcionere/ nije u vlasništvu BiH, nego se unajmljuje.

Iako se broj smještajnih kapaciteta diplomatsko-konzularnih predstavništava u vlasništvu BiH povećao posljednjih godina, to se nije značajnije odrazilo na smanjenje troškova zakupa koji se plaćaju.

Izvještaj revizije sadrži preporuke upućene Ministarstvu inostranih poslova BiH koje je odgovorno za upravljanje imovinom i troškovima smještaja diplomatsko-konzularnih predstavništava, te za predlaganje relevantnih odluka Ministarstvu finansija i trezora BiH i Savjetu ministara.

Ove preporuke bi trebale doprinijeti većoj ekonomičnosti u upravljanju imovinom i troškovima smještaja diplomatsko-konzularnih predstavništava, te obezbjeđivanju istih uslova za život i rad zaposlenih u ovim predstavništvima BiH, navodi se u saopštenju.

 

Izvor: Agencija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *