5:48 , уторак , 17 јул 2018
Početna / BIH / NEIZVJESNO ODRZAVANJE SJEDNICE DOMA NARODA PS BiH

NEIZVJESNO ODRZAVANJE SJEDNICE DOMA NARODA PS BiH

Srpski delegat u Domu naroda Paralamentarne Skupštine BiH Dragutin Rodić iz DNS-a, potvrdio je da neće doći na sjednicu, o čemu je Kolegijum obaviješten.
dom naroda(3)
To je stav SNSD-a i DNS-a i u skladu je sa zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske, dodao je Rodić. Na sjednici se, sasvim izvjesno, neće pojaviti ni SNSD-ovi delegati Sredoje Nović i Nebojša Radmanović, tako da nedolaskom tri srpska delegata nema kvoruma za sjednicu.
U Klubu Srba su i delegati SDS-a Ognjen Tadić i Darko Babalj. Podsjećamo, zbog krize koju je izazvao Bakir Izetbegović neustavnim potezom podnošenja zahtjeva za reviziju, posljednjoj sjednici Predstavničkog doma sedmog marta nisu prisustvovali poslanici SNSD, dok su SDS-ovi prisustvovali, ali nisu glasali.
Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić smatra da danas u Sarajevu neće biti održana sjednica ovog doma s obzirom na to da je obaviješten da joj neće prisustvovati tri od pet delegata iz kluba srpskog naroda.
Prema njegovim riječima, ukoliko Nović, Radmanović i Rodić ne dođu na sjednicu, neće biti kvoruma, pa tako ni sjednice.
Prema predloženom dnevnom redu, delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH trebalo bi da sutra u prvom čitanju i po skraćenom postupku razmatraju Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o platama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama na nivou BiH.

Izvor: RTRS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *