17:34 , уторак , 26 март 2019
Početna / ISTAKNUT / NEMA SRPSKE VOJSKE NA GRANICI SA KOSOVOM

NEMA SRPSKE VOJSKE NA GRANICI SA KOSOVOM

Prištinski mediji demantovali sami sebe samo nekoliko sati nakon što su objavili da su na prelazu Jarinje viđeni naoružani srpski vojnici.

Redovna vojska Srbije i Žandarmerije raspoređena je juče ujutru u blizini graničnog prelaza Jarinje sa Kosovom u sjevernom dijelu zemlje“, objavila je ranije danas prištinska Gazeta Expres.

Kosova Press“ je izvjestila da je nekoliko naoružanih vojnika na granici Kosovo-Srbija, ali ispostavilo se da to nije istina, naveo je ovaj medij pozivajući se na portal Gazeta Metro.

Metro je, naime, objavio pozivajući se na svoja saznanja u, kako se navodi visokim krugovima Kosovske policije na sjeveru, da je sve u vezi sa pripadnicima Vojske Srbije na administrativnoj liniji „izmišljotina i pogrešna informacija,“ te da na Jarinju nema ni jednog srpskog vojnika.

O navodnom prisustvu pripadnika Vojske Srbije na prelazu Jarinje nije se oglasila Kosovska policija, a ni predstavnici privremenih kosovskih institucija. U svom demantiju Gazeta Expres prenosi da se „srpski vojnici na Jarinju nisu viđeni od proglašenja kosovske nezavisnosti“.

Navodi, međutim, da su se navodno na drugim prelazima, kao što je Bela Zemlja, mogli vidjeti srpski vojnici koji su bili na „neutralnoj tački granice“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *