5:51 , уторак , 19 фебруар 2019
Početna / BIH / NEOPHODNE KORJENITE PROMJENE U SUDU I TUŽILAŠTVU BiH

NEOPHODNE KORJENITE PROMJENE U SUDU I TUŽILAŠTVU BiH

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je danas u Banjaluci tokom razgovora sa ambasadorom Velike Britanije u BiH Edvardom Fergusonom da su neophodne korjenite promjene u Sudu i Tužilaštvu BiH.

vukota-govedarica1
Govedarica je na sastanku izrazio nezadovoljstvo radom Suda i Tužilaštva BiH, navodeći da su opozicione političke partije ranije izrazile politički stav i polaznu osnovu za temeljnim reformama ovih institucija, saopšteno je iz SDS-a.

On tvrdi da su na posljednjoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske stranke opozicije ukazale na, kako je ocijenio, „bahato ponašanje“ predstavnika izvršne vlasti u Republici Srpskoj, te napomenuo da ministri u Vladi Srpske moraju odgovarati na pitanja narodnih poslanika koja su od javnog značaja.

Govedarica je rekao da je Vlada Srpske odgovorila na dio poslaničkih pitanja, ali da je neshvatljivo da na određeni broj pitanja konstatuje da nije u prilici da ponudi odgovore.

Na sastanku je razgovarano i o situaciji u Glavnoj službi za reviziju, nakon smjene glavnog revizora Republike Srpske Duška Šnjegote.

Govedarica je izrazio zabrinutost zbog činjenice da poslije smjene glavnog revizora proceduralno niko ne može predstaviti narodnim poslanicima konsolidovani revizorski izvještaj o izvršenju budžeta.

„SDS je prije smjene Šnjegote ukazala vladajućoj većini da će Glavna služba za reviziju biti paralisana ukoliko dođe do smjene, te da je neophodno na sutrašnjoj sjednici Narodne skupštine staviti van snage odluku o njegovom, kao i razrješenju njegovog zamjenika da bi institucija funkcionisala do izbora novog revizora“, rekao je Govedarica.

On je informisao Fergusona o sadržaju rezolucije o strateškim ciljevima Republike Srpske 2018-2023. godine, koju su opozicione partije uputile Narodnoj skupštini Srpske, u kojoj je definisan stav prema NATO-u, navodi se u saopštenju.

 

Izvor: Agencije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *