21:10 , понедељак , 23 април 2018
Početna / REGION / NEVRIJEME NAPRAVILO HAOS U HRVATSKOJ

NEVRIJEME NAPRAVILO HAOS U HRVATSKOJ

Veliko nevrijeme napravilo haos u Hrvatskoj. Oluje čupale drveće, padao grad, a jedan ribar izgubio je život na moru kod Krka. Zadar „pocrnio“ za sedam minuta.

103941

Međutim, prema prognozama meteorologa vremenske prilike u Hrvatskoj se još nisu stabilizovale, pa se i za danas najavljuju mogućnost pljuskova i grmljavina, doduše, nešto blažeg intenziteta nego što je to bilo u nedjelju popodne i uveče, kada je jedna osoba izgubila život.

Јaka kiša i olujni vjetar praćeni grmljavinom zabilježeni su u cijeloj Hrvatskoj, a šteta će se, kako navodi Index.hr, procjenjivati danima. U Zagorju je padala velika kiša i grad, koji je pričinio novu veliku štetu, samo četiri dana od kako je slično nevrijeme pogodilo isti kraj i takoše pričinilo značajnu štetu, zbog čega je tada proglašeno stanje elementarne nepogode.

Grad je padao i u Humu na Sutli, Bedekovčini i Bednji, a u dijelovima Zagorja zbog nevremena nije bilo struje.

Fascinantan snimak iz Zadra pokazuje kako je u sedam minuta oluja potpuno zamračila čitav grad. Јoš jedan video snimila je novinarka Zrinka Grancarić s HRT-a koja je mobitelom snimila kako orkanski vjetar nosi sve pred sobom.

U Istri je vjetar čupao stabla, a zbog jedne porodice koja je u Poreču ostala priklještena u automobilu, morali su da intervenišu i vatrogasci.

Šteta koju je nevrijeme nanijelo u nedjelju tek će se procjenjivati, navodi hrvatski portal i dodaje da je potvrđena i jedna smrt.

Naime, olujni vjetar na moru kod Krka je prevrnuo jedan čamac, a stariji muškarac je tom prilikom smrtno stradao. Druga osoba koja je bila na brodu je spasena.

Ni Zagreb nije zaobišlo nevrijeme. Tamo su vatrogasci samo u toku večeri imali preko 50 intervencija. Najgora situacija je bila u dijelu Zagreba koji se zove Sveta Klara gdje je voda potopila cijelu ulicu a ušla je i u neke kuće.

Takođe, oluja je otjerala i državne zvanice koje su na Pantovčaku bile okupljene povodom Dana državnosti Hrvatske.

Izvor: B92

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *