19:59 , уторак , 22 јануар 2019
Početna / BIH / NIKOLIĆ: PROBLEM IZETBEGOVIĆA JE ŠTO MISLI DA PREDSTAVLJA BiH

NIKOLIĆ: PROBLEM IZETBEGOVIĆA JE ŠTO MISLI DA PREDSTAVLJA BiH

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da treba proslaviti 25 godina Republike Srpske i poručio članu Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću da ne predstavlja BiH i da ne može odlučivati kako će izgledati odnosi BiH i Srbije.

toma-nikolic

„To je problem sa Izetbegovićem. On misli da on predstavlja BiH i da, ako sa njim nemate dogovor, onda nemate dogovor sa BiH“, rekao je Nikolić novinarima, komentarišući izjave bošnjačkih političara da ne treba da dođe u Banjaluku na proslavu Dana Republike Srpske.

Nikolić je istakao da u BiH treba uvažavati stavove oba entiteta i sva tri naroda, kao i da Srbija ima dejtonska prava i obaveze da tijesno sarađuje sa Republikom Srpskom, a on kao njen predsjednik ustavnu obavezu da brine o Srbima gdje god oni živjeli.

On je istakao da je proteklo 25 godina od kada je Republika Srpska postala ravnopravan entitet u BiH, što treba proslaviti.

„Građani Republike Srpske donijeli su odluku na referendumu i tu se dalje ne pitamo ni Bakir Izetbegović ni ja, nego narod. Ako on misli da su moji interesi da sa njim lično budem prijatelj veći od interesa da budem prijatelj sa Republikom Srpskom, grdno se vara“, rekao je Nikolić.

Predsjednik Srbije napomenuo je da je prošli put prihvatio Izetbegovićevo upozorenje, koje je dato više kao nekakva vrsta prijetnje budući da mu je poručio da nije dobrodošao u Sarajevo.

Prema njegovim riječima, nakon onoga što je doživio premijer Srbije Aleksandar Vučić u Srebrenici, Bakir Izetbegović ne bi više trebalo da govori o odnosima Srbije i BiH jer ih je direktno kvario, i to na komemoraciji kojoj je Vučić prisustvovao iz najboljih namjera.

On je dodao da poštuje, uvažava i voli BiH i da ne može da je mrzi jer je u njoj toliko Srba i pripadnika drugih naroda koji su zajedno dobro živjeli.

Izvor: Agencije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *