5:54 , понедељак , 18 јун 2018
Početna / REGION / NIKOLIĆ U RS U POSLEDNJU POSETU,VEROVATNO SA VUČIĆEM

NIKOLIĆ U RS U POSLEDNJU POSETU,VEROVATNO SA VUČIĆEM

Premijer Aleksandar Vučić i predsednik Tomislav Nikolić u ponedeljak su se dogovorili da bi poslednja zvanična poseta aktuelnog šefa države trebalo da bude RS.

187314341558fe7751de378464480072_v4_big

To piše „Blic“ koji navodi da je Nikolić izrazio želju da u tu posetu ide sa Vučićem.

Među temama su bile i službe bezbednosti, a kako piše list, pozivajući se na dobro obaveštenog sagovornika, Vučić i Nikolić su dogovorili da 31. maja bude primopredaja dužnosti i polaganje zakletve, a između 15. i 20 juna inauguracija novog predsednika.

Vuičić i Nikolić su se dogovarali oko toga ko treba da zameni premijera na mestu šefa službi bezbednosti. Nekoliko imena je u opticaju, a uskoro bi trebalo da se donese i konačna odluka, navodi izvor „Blica“ upoznat sa detaljima sastanka.

Kako navodi list, najviše reči bilo je oko toga gde treba da bude poslednja zvanicna poseta Nikolića, a kako navodi sagovrnik lista, predsednik je požleo da to bude RS i izazio je zelju da i Vučić krene sa njim.

„Želja je da se na teritoriji RS izgradi veliki spomen-park žrtvama iz Jasenovca i to će biti tema zajednickog sastanka Vučića i Nikolića sa Miloradom Dodikom i rukovodstvom RS“, navodi sagovornik „Blica“.

U planu je da tri četvrtine troškova snosi Vlada Srbije, a jednu četvrtinu vlada RS, a kako kaže sagovornik, u taj spomen park biće uloženo milion evra.

Vučić i Nikolić sastali su se u ponedeljak u Vladi Srbije, sastanak je trajao dva sata, a njih dvojica su razmenili mišljenja i o svim važnim pitanjima sa posebnim osvrtom na stanje u regionu.

Posebno su se dotakli sveukupne bezbednosne situacije u regionu nastale poslednjih dana, navodi „Blic“. Razgovarali su i o poslednjim pretećim izjavama premijera Albanije Edija Rame, kosovskog predsednika Hašima Tačija i predsednika Skupstine opstine Bujanovac Jonuz Muslijua, a tiču se „velike Albanije“, navodi izvor.

Na kraju razgovora Vučić i Nikolić su dogovorili da i u budućnosti blisko sarađuju.

IZVOR: TANJUG

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *