10:24 , четвртак , 21 јун 2018
Početna / REPUBLIKA SRPSKA / NOŠENJE ORUŽJA – OCJENA ZDRAVSTVENE SPOSOBNOST KOŠTAĆE 80 KM

NOŠENJE ORUŽJA – OCJENA ZDRAVSTVENE SPOSOBNOST KOŠTAĆE 80 KM

Iz Zavoda za medicinu rada i sporta Republike Srpske danas je saopšteno da će cijena ljekarskog pregleda za nabavljanje, držanje i nošenje oružja i municije u Srpskoj u narednom periodu biti usklađena i iznositi 80 KM sa PDV-om.

20992

Iz Zavoda su naveli da se pomenuta ocjena zdravstvene sposobnosti u Srpskoj vrši svakih 10 godina, dok se u Federaciji BiH /FBiH/ obavlja svakih pet godina, zbog čega smatraju da građani Srpske nisu u nepovoljnijem položaju u odnosu na stanovnike FBiH.

Iz Zavoda poručuju da je cijena ljekarskog pregleda za nabavljanje, držanje i nošenje oružja i municije u toj ustanovi i svim regionalnim centrima 100 KM sa PDV-om, dok su cijene u FBiH i Brčko distriktu približne.

„U Bihaću je 130 KM, a u Brčkom, Sarajevu i Mostaru po 80 KM sa PDV-om“, naveli su iz Zavoda za medicinu rada i sporta Republike Srpske.

Iz te institucije ocjenjuju da, zbog kontrole, ovlašćenje za navedene poslove treba ograničiti, kao i do sada, jer postoje razne vrste zloupotreba oružja i minsko-eksplozivnih sredstava.

„Treba strogo poštovati pravila u ovoj oblasti i imati jedinstven kriterijum ocjene za sve kategorije stanovništva. Samo takvim pristupom možemo objektivno ograničiti nekoga da nabavi ili nosi oružje ili prognozirati opasnost moguće zloupotrebe oružja“, kažu u Zavodu.

LJekarski pregledi za nabavljanje, držanje i nošenje oružja i municije vrše se u skladu sa Pravilnikom o utvrđivanju zdravstvene sposobnosti lica za nabavljanje, držanje i nošenje oružja i municije od ovlaštene zdravstvene ustanove.

Izvor: InfoBijeljina.com

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *