17:38 , субота , 21 јул 2018
Početna / BIJELJINA / NOVA BANKA KUPILA IMOVINU ČLANICA BOBAR GRUPACIJE

NOVA BANKA KUPILA IMOVINU ČLANICA BOBAR GRUPACIJE

Na juče održanoj licitaciji u Okružnom privrednom sudu u Bijeljini Nova banka Banjaluka je za 2,08 miliona KM kupila nekretnine koje su pripadale firmama „Bobar Autosemberija“ i „Progres“, a koje su poslovale u okviru Bobar grupacije.

bobar-group

U pitanju su nekretnine – poslovni prostori koji se nalaze na atraktivnim lokacijama u centru grada te o poljoprivrednom zemljištu u Popovima kod Bijeljine.

Nova banka Banjaluka je učestvovala na ovoj licitaciji kao tražilac izvršenja, a drugi tražilac izvršenja, Pavlović banka, nije bila zainteresovana za kupovinu ovih nekretnina. Na licitaciji su se pojavili i predstavnici Trgovinskog preduzeća „Bost“ i „Telrad“, koji su bili zainteresovani za kupovinu poslovnih prostora.

Sudija Okružnog privrednog suda u Bijeljini Draženko Lugonja pojasnio je da se ponuđene nepokretnosti, procijenjene na 1,35 miliona KM, ne mogu prodati ispod polovine utvrđene vrijednosti.

Za poslovni prostor za koji je preduzeće „Bost“ ponudilo maksimalno 350.000 KM, Nova banka je ponudila 971.000 KM, dok je za drugi poslovni prostor u Ulici Nikole Tesle „Telrad“ ponudio 400.000 KM, dok je Nova banka ponudila 936.000 KM, da bi na kraju sve ponuđene nekretnine kupila za 2,08 miliona KM.

 

Izvor: Capital.ba

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *