14:54 , четвртак , 22 август 2019
Početna / KULTURA / NOVA KNJIGA EMIRA KUSTURICE „ŠTA MI OVO TREBA“, PROMOCIJA NA SAJMU U BEOGRADU

NOVA KNJIGA EMIRA KUSTURICE „ŠTA MI OVO TREBA“, PROMOCIJA NA SAJMU U BEOGRADU

Ove sedmice iz štampe je izašla nova knjiga proslavljenog srpskog i velikog svjetskog reditelja Emira Kusturice pod naslovom „Šta mi ovo treba“, čiji je izdavač „Vukotić Medija“.

Novo djelo Emira Kusturice biće promovisano na predstojećem Sajmu knjiga u Beogradu.

Riječ je o dnevničkim zapisima i tekstovima koji obuhvataju period od burnih devedesetih godina do današnjeg dana, a iz pera čovjeka koji je sada već dokazani pisac.

Na sajtu izdavačke kuće „Vukotić Medija“ navodi se da je je u novoj knjizi Emira Kusturice sadržano sve – emocije, sudbine, drame, ličnosti, ideje, stavovi, polemike… iz dana u dan.

„Nadarenom, inteligentnom, buntovnom, stvaralačkom Emiru Kusturici, nijedna tema nije ni daleka ni nepoznata. Svaka mu je prisna. Svaka izvire iz njegovih punokrvnih damara. Svakoj je podjednako posvećen i odan. Sa strašću. Sa ljubavlju. I kada piše o sarajevskim jaranima i lopužama, i kada se muči u Pragu da završi ‘Podzemlje’, i kada polemiše sa srpskim proizvođačima šunda i prostakluka, i sa nasrtljivcima na pravoslavlje i srpstvo, i sa belosvetskim jurišnicima“, ističe se u tekstu objavljenom na sajtu.

Izdavač naglašava da je Kusturica iskonski iskren, nježan i žestok, sentimentalan i neumoljiv, živ u pisanju, ubjedljiv u dočaravanju ambijenta, sugestivan u ideji, žestok u obračunu sa napadačima, vispren i duhovit.

„Kusturica ovom knjigom-dnevnikom nudi đerdan tema, ideja i stavova. Svu svoju neizmernu darovitost, ugradio je u ove opojno sočne i gorko opore dnevničke sekvence. Više od dve decenije ovde su se sklupčale. I sve je živo kao da je juče bilo. Јedinstveni Emir Kusturica“, navodi se u tekstu objavljenom uz najavu nove Kusturičine knjige „Šta mi ovo treba“

Knjiga se može poručiti putem sajta Izdavačke kuće „Vukotić Medija“, a uskoro će moći da se kupi i u svim većim knjižarama.

Izvor:Agencije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *