13:40 , петак , 19 јул 2019
Početna / ISTAKNUT / NOVI TERORISTIČKI NAPAD U FRANCUSKOJ

NOVI TERORISTIČKI NAPAD U FRANCUSKOJ

Novi terorističi napad u Francuskoj. Muškarac naoružan upao u supermarket na jugu Francuske, pucao i uzeo taoce, uzvikujući parole Islamske države.

Kako prenose svetski mediji, u tom napadu stradale su dve sobe. Drama se dešava u gradu Karkasonu na jugu Francuske. Francuski istražitelji su potvrdili da se napad tretira kao teroristički i da je napadač uzviknuo da pripada Islamskoj državi.

Mediji su preneli i da je napadač „uzvikivao parole specifične za simpatizere islamističke paravojne formacije Islamska država“.

Istragu je odmah preuzela francuska protivteroristička jedinica.

Napadač je u međuvremenu oslobodio taoce, a u supermarketu je ostao zabarikadiran on i jedan policajac. Situacija još uvek nije pod kontrolom, kazali su lokalni policijski zvaničnici.

Francuski premijer je izjavio da je talačka kriza na jugu zemlje veoma ozbiljna, a na lice mesta odmah se uputio ministar spoljnih poslova Francuske.

Mediji kažu i da je prethodno u gradiću Trebu jedan naoružani napadač ranio jednog policajca i pobegao. Za sada se ne zna da li su ta dva incidenta povezana.

 

Izvor: B92

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *