8:02 , четвртак , 17 јануар 2019
Početna / SVIJET / „OBAMA JE KUKAVICA – SPASIO JE VOL STRIT I UNIŠTIO SENDERSA“

„OBAMA JE KUKAVICA – SPASIO JE VOL STRIT I UNIŠTIO SENDERSA“

Barak Obama je iznevjerio nade Amerikanaca – on je 2009. godine spasio Vol strit, ljudi su ubijani američkim bespilotnim letjelicama, pojačana je rasna segregacija u SAD, a za vrijeme njegovog mandata deportovano je 2,5 miliona ljudi, piše „Gardijan“.

20170111132005_226876

 

Autor teksta Kornel Vest, profesor javne filozofije na Harvardu, ističe da je Obamina administracja prvo tvrdila da nije bilo ubijenih civila u napadima bespilotnih letjelica.

„Onda su nam rekli da ih je ubijeno nekoliko. Potom, `možda i 65`. Ali, kada je ubijen jedan američki civil, odmah je organizovana pres-konferencija i dodijeljena finansijska kompenzacija“, navodi Vest.

On napominje da su tokom protesta protiv ubijanja crnih mladića /slučajevi sa bijelim policajcima/ u zatvor poslate grupe demonstranata koje su ukazivale na te zločine.

Edvard Snouden i drugi koji su otkrili istinu demonizovani su, a zločini koje su razotkrili uopšte nisu pominjani, navodi autor i ističe da mediji zbog toga nisu prozivali Obamu.

„Umjesto toga, dobro plaćeni govornici su ga hvalili. Većina crnih glasnogovornika branila je njegovu tišinu i zločine u ime rasnog simbolizma i vlastitih karijera“, tvrdi Vest za „Gardijan“.

On smatra da su Obamin nedostatak hrabrosti da se suoči sa kriminalcima iz Vol strita i napadi bespilotnim letjelicama doveli do porasta desnog populizma u SAD i islamističkih pobuna na Bliskom istoku.

„Berni Senders pokušao je da stvori `lijevi populizam`, ali su ga uništili Hilari Klinton i Barak Obama u namještenim predizborima Demokratske stranke“, piše Vest.

Izvor: RTRS

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *