3:11 , nedelja , 19 novembar 2017
Početna / BIH / OD 12. FEBRUARA BEZVIZNI REŽIM SA BJELORUSIJOM

OD 12. FEBRUARA BEZVIZNI REŽIM SA BJELORUSIJOM

SARAJEVO – Predsjednik Bjelorusije Aleksander Lukašenko potpisao je dekret o „Uspostavljanju bezviznog režima za ulazak i napuštanje Bjelorusije za strane građane“, koji će stupiti na snagu 12. februara, a koji se odnosi i na građane BiH.

20170206122038_411653

Ovaj dokument, koji je potpisan 9. januara, podrazumijeva bezvizni ulazak samo na graničnom prelazu na Državnom aerodromu u Minsku, te boravak u Bjelorusiji do pet dana, a odnosi se na građane 79 zemalja, uključujući BiH, saopšteno je danas iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

U saopštenju je navedeno da bezvizni režim ne vrijedi za lica koja dolaze u Bjelorusiju avionom iz Rusije i planiraju da putuju na aerodrome u Rusiju jer se ti letovi smatraju domaćim, bez granične kontrole.

Cilj ovog dokumenta je intenziviranje poslovnih putovanja, jačanje turizma, u a funkciji je i potrebe privatnih putovanja za lica sa običnim putnim ispravama.

Dokument se ne odnosi za nosioce diplomatskih i službenih.

Za ulazak u Bjelorusiju potrebno je predočiti važeći pasoš, novac u vrijednosti od 25 evra za svaki dan boravka, kao i zdravstveno osiguranje koje je validno u ovoj zemlji.

Prije putovanja u Bjelorusiju, putnici bi trebalo da se o detaljima informišu u nadležnom diplomatskom predstavništvu ove zemlje.

 

IZVOR-AGENCIJE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *