0:50 , недеља , 17 фебруар 2019
Početna / BIH / ODATA POČAST ZA 14 POGINULIH POLICAJACA

ODATA POČAST ZA 14 POGINULIH POLICAJACA

Na Dan policije Republike Srpske pripadnici Centra javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina odali su počast za 14 policajaca ovog centra koji su poginuli u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

11604

Kod spomenika ispred zgrade CJB Bijeljina služen je parastos i položeni su vijenci u prisustvu brojnih sugrađana i zvanica iz političkog i javnog života grada.

Zamjenik načelnika CJB Bijeljina Jovica Vasilić istakao je da su pouzdanost, čvrstina, odgovornost i profesionalizam obilježili protekle 24 godine rada Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

„Nastojali smo da svim građanima omogućimo miran i bezbjedan život, stvarali povoljniji ambijent u svim oblastima rada policije, a postignuti rezultati obavezuju nas da održimo ovaj nivo bezbjednosti ljudi i imovine i da se još više angažujemo u borbi protiv kriminala, korupcije i terorizma“, rekao je Vasilić.

On je istakao da je policija uspješno obavila sve postavljene zadatke i u njihovom izvršavanju iskazala visok stepen profesionalizma, hrabrosti, požrtvovanosti, humanosti i partiotizma.

Vasilić je najavio da će u fokusu MUP-a u narednom periodu biti opremanje, obuka i podmlađivanje kadra, kao i prijem policajaca koji su završili Visoku školu unutrašnjih poslova i Policijsku akademiju u Banjaluci.

Portparol CJB Bijeljina Aleksandra Simojlović rekla je da su, u okviru obilježavanja 24 godine rada MUP Republike Srpske i Dana policije, pripadnici CJB Bijeljina treću godinu uzastopno osvojili prvo mjesto na Policijadi koja je održana u Banjaluci.

Proteklih dana 130 policajaca u Bijeljini i Zvorniku darovalo je krv, održan je tradicionalni „Dan otvorenih vrata“ za djecu školskog i predškolskog uzrasta i pokazna vježba na gradskom trgu koju su izveli pripadnici Jedinice za podršku.

U CJB Bijeljina organizovani su i prijemi za penzionisane policajce i za porodice poginulih policajaca.

„Pripadnici CJB Bijeljina nastaviće kvalitetno i uspješno da odgovaraju na savremene bezbjednosne izazove, da štite svoje građane i pružaju im visok stepen bezbjednosti“, rekla je Simojlovićeva. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *