2:02 , понедељак , 23 април 2018
Početna / BIJELJINA / ODLUKA O RADNOM VREMENU ZA JANUARSKE PRAZNIKE

ODLUKA O RADNOM VREMENU ZA JANUARSKE PRAZNIKE

Okružni privredni sud u Bijeljini odbacio je tužbu firme „Agrocoop export-import“ iz Banjaluke protiv Fabrike šećera iz Bijeljine kojom je ta firma tražila da joj budu priznata potraživanja u iznosu od 12,6 miliona KM.

Sud je u presudi koju je danas donio, a koja je je u posjedu CAPITAL-a, naveo da u potpunosti odbija tužbeni zahtjev „Agrocoopa“ jer nije dokazao osnovanost potraživanja.

Radi se potraživanjima „Agrocoopa“ koja stečajni upravnik „Šećerane“ Lazo Đurđević nije priznao, a koje firma iz Banjaluke potražuje na ime “neizmirenog duga iz 2010. i 2011. godine kada je “Agrokop”, kao većinski vlasnik, investirao značajna sredstva u sanaciju i revitalizaciju bijeljinske Šećerane”.

Izuzetak iz prethodnog člana predstavlja 01. januar 2017. godine kada na području Grada Bijeljine ne rade zanatsko – preduzetnički i trgovinski objekti te 02. januar 2017. godine, kada na području grada Bijeljine mogu da rade zanatsko – preduzetnički i trgovinski objekti najduže do 13:00 časova.

Radno vrijeme na dan 09. januar 2017. godine, reguliše se Odlukom Vlade Republike Srpske u skladu sa zakonom.

Član 3.

(1) Za vrijeme trajanja republičkih praznika Nove Godine (01. januar 2017. godine i 02. januar 2017. godine), a radi zadovoljenja neophodnih potreba građana za komunalnim, zdravstvenim i drugim uslugama, dužni su da rade: vatrogasna jedinica, zdravstvene ustanove i preduzeća za snabdjevanjem: vodom, električnom energijom i za prevoz putnika.

(2) Preduzeća, ustanove i organizacije iz stava 1. ovog člana obavezni su da organizuju i obezbjede rad i dežurstva u obimu koji zadovoljava funkcionisanje njihove osnovne djelatnosti, potrebne za pružanje usluga građanima za vrijeme trajanja republičkih praznika.

(3) Preduzeća, ustanove i organizacije koje u svojim redovnim aktivnostima imaju organizovan rad za neradne dane, nisu obavezne utvrđivati povećan obim rada i dežurstva.

Član 4.

(1) Apoteke, prodavnice pogrebne opreme i veterinarske ambulante mogu raditi redovno radno vrijeme za vrijeme trajanja republičkih praznika.

(2) Za vrijeme novogodišnjih praznika ugostiteljski objekti mogu raditi u neograničenom radnom vremenu.

Član 5.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, a objaviće se u „Službenom glasniku Grada Bijeljina“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *