15:06 , среда , 20 јун 2018
Početna / BIH / ODLUKA O RATIFIKOVANJU SPORAZUMA O KLIRINŠKOM DUGU UPUĆENA PREDSJEDNIŠTVU BiH

ODLUKA O RATIFIKOVANJU SPORAZUMA O KLIRINŠKOM DUGU UPUĆENA PREDSJEDNIŠTVU BiH

Prijedlog odluke o ratifikovanju Sporazuma između Savjeta ministara BiH i ruske Vlade o klirinškom dugu Rusije BiH od oko 125 miliona dolara upućen je Predsjedništvu BiH.
PSavjet ministara BiH je na sjednici održanoj 6. aprila utvrdio Prijedlog odluke o ratifikovanju Sporazuma između Savjeta ministara BiH i Vlade Ruske Federacije o regulisanju obaveza bivšeg SSSR-a po obračunima u vezi sa robnim prometom između bivšeg SSSR-a i bivše SFRJ.
Tom prilikom zaključeno je da Ministarstvo inostranih poslova BiH dostavi Prijedlog odluke Predsjedništvu BiH radi donošenja.

U MIP-u BiH je potvrđeno da je ovo ministarstvo 11. aprila zaprimilo zaključak Savjeta ministara BiH kojim je utvrđen Prijedlog odluke o ratifikovanju Sporazuma između Savjeta ministara i Vlade Ruske Federacije o regulisanju obaveza bivšeg SSSR-a po obračunima u vezi s robnim prometom između bivšeg SSSR-a i bivše SFRJ, te da je istog dana, predmet upućen Predsjedništvu BiH u dalju nadležnost.

Prema ovom sporazumu, cjelokupan klirinški dug od 125.157.834 dolara Rusija će vratiti u novcu, pri čemu će Federaciji BiH biti doznačeno 58 odsto ili 72.591.544 dolara, Republici Srpskoj 29 odsto ili 36.295.772 dolara, institucijama BiH 10 odsto ili 12.515.783 dolara i Brčko distriktu tri odsto ili 3.754.735 dolara.

Izvor: Agencije

Foto: RTRS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *