16:30 , недеља , 18 август 2019
Početna / REPUBLIKA SRPSKA / ODRŽAN PROTEST U PARKU „MLADEN STOJANOVIĆ“

ODRŽAN PROTEST U PARKU „MLADEN STOJANOVIĆ“

Protest koji su organizovali opozicioni poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković i Jelena Trivić iz PDP-a, te Nebojša Vukanović iz SDS-a održan je večeras u banjalučkom parku „Mladen Stojanović“ odakle su upućena tri zahtjeva republičkoj i gradskoj vlasti.


Prvim zahtjevom zatraženo je da im budu odobrena okupljanja na banjalučkom Trgu Krajine, drugim da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske ne legitimišu članove grupe „Pravda za Davida“ i građane koji se okupljaju ispred Hrama Hrista Spasitelja, a treći je upućen gradonačelniku Banjaluke Igoru Radojičiću da se, kako kažu, izjasni o dešavanjima u gradu.

Stanivuković je naglasio da će biti istrajni u zahtjevima.

„U Srpskoj treba da se živi bolje i da ljudi ostaju u njoj. Vjerujemo u vas, vjerujemo u Banjaluku i Srpsku i bićemo uvijek uz vas“, istakao je Stanivuković.

Vukanović je poručio da je situaciji u Srpskoj kumovala i međunarodna zajednica.

„Moram da pošaljem poruku onom smeću /Larsu-Gunaru/ Vigemarku koji nije progovorio nijednu riječ o kršenju ljudskih prava. Sram te bilo Evropo što si ovo dozvolila“, rekao je Vukanović.

Trivićeva smatra da su okupljene večeras istinske patriote koji se bore protiv rušenja Ustava, demokratije i ljudskih prava.

IZVOR: AGENCIJE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *