7:59 , петак , 23 август 2019
Početna / BIJELJINA / ODRŽANO DUHOVNO VEČE POVODOM SLAVE GRADA BIJELJINA

ODRŽANO DUHOVNO VEČE POVODOM SLAVE GRADA BIJELJINA

Da Grad Bijeljina ima mnogo prijatelja, dokaz je 27 delegacija koje su doputovale iz bratskih i prijateljskih gradova povodom slave grada, Svetog Pantelejmona.

Gradonačelnik MićoMićić, s ponosom je naglasio da je „bogat čovjek koji ima puno prijatelja“.

-Velikibroj prijatelja je dokaz da dobro radimo i da smo uzor mnogima, ali i da učimo od boljih. Sveti Pantelejmon, simbol je nesalomljivosti i snage vjere i mi se trudimo da gradimo tolerantne zajednice i da Bijeljina bude grad jednakih šansi za sve ljude i grad budućnosti, rekao je gradonačelnik na „Pantelinskoj duhovnoj večeri“ održanoj u Centru za kulturu i podsjetio na brojne projekte koji su urađeni u proteklom period, ali projekte su u toku i u najavi.

Povodom zaštitnika grada Svetog Pantelejmona u Bijeljinu su pristigle i brojne čestitke prijateljskih i bratskih opština, a među njima je na svečanosti pročitana čestitka srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika

. -Slava je prilika za zajedničku molitvu za zdravlje, rodnu godinu, za bolje sutra, navedeno je u čestitki.

Ovogodišnji kum slave je gradonačelnik Budve Marko Carević koji je poželio da Bijeljina ide velikim koracima u bolju budućnost. Ambasador Srbije Aleksandar Đorđević istakao je da je slava Bijeljine velika svetkovina na kojoj se okupilo mnogo bratskih gradova i iz Srbija, ali i veliki dio Evrope, dodavši da je saradnja Srbije i Republike Srpske odlična i da će ubuduće samo jačati.

U umjetničkom programu „Duhovne večeri“, nastupili su Hor „Srbadija“ i srpski glumci Mirjana Gavrilović i Branislav Lečić. Povodom slave Grada, na Trgu je od 21, 30 časova odrzan koncert Maje Berović.

Izvor: Semberija info

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *