9:54 , уторак , 19 фебруар 2019
Početna / BIH / OPOZICIJA NE SHVATA SITUACIJU U KOJOJ SE SRPSKA NALAZI

OPOZICIJA NE SHVATA SITUACIJU U KOJOJ SE SRPSKA NALAZI

Vojnopolitički analitičar Gostimir Popović smatra da manjinska grupa poslanika u Narodnoj skupštini, kojoj pripada i opozicija, nije sinoć podržala usvajanje Rezolucije o vojnoj neutralnosti Srpske, jer „prema nekome ima određene dugove“ ili ne shvata situaciju u kojoj se Republika i srpski narod nalaze.

1111
Popović je izjavio da o tome govori i to što ova grupa poslanika nije prisustvovala 22. redovnoj sjednici parlamenta na kojoj je rezolucija izglasana.

On je naglasio da se proglašenjem vojne neutralnosti Srpske stvaraju legalni i legitimni uslovi, te daje osnova za dalji rad na svakoj drugoj neutralnosti, stabilnosti i samostalnosti Republike Srpske.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je sinoć Rezoluciju o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti Republike Srpske kojom se definiše neutralnost Republike u odnosu na postojeće vojne saveze.

Za rezoluciju, koju su predložili klubovi poslanika SNSD, SP i SDS-K, glasala su 44 poslanika.

Rezoluciju je podržao DNS, a sjednici Narodne skupštine, koja je zbog opstrukcije poslanika opozicije održana u maloj skupštinskoj sali, nisu prisustvovali opozicionari i poslanici Koalicije „Domovina“.

 

Izvor: Agencija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *