5:10 , недеља , 24 јун 2018
Početna / REGION / OPOZICIJA U CRNOJ GORI: NELEGITIMNI PARLAMET NE MOŽE ODLUČIVATI O ULASKU U NATO

OPOZICIJA U CRNOJ GORI: NELEGITIMNI PARLAMET NE MOŽE ODLUČIVATI O ULASKU U NATO

Opozicione stranke u Crnoj Gori, osim SDP-a, ukazale su da nelegitimni parlament ne može donijeti odluku o ulasku države u NATO.
CG– Mi se nadamo da neće biti tog glasanja u parlamentu, da će vlast ozbiljnije shvatiti značaj ove teme. A vjerujem i međunarodni faktori koji rizikuju kompromitaciju ukoliko prihvate lokalne „dilove“. Sasvim izvjesno- neće Demos biti u parlamentu iz dva razloga, prvo bojkotujemo ga, a drugo što ta odluka neće biti legitimna. U svakom slučaju, neće biti stabilna – rekao je lider Demosa Miodrag Lekić.
Izvjesno je da ni SNP i DF neće biti u zgradi parlamenta kada se bude glasalo o NATO.
– Što se tiče Demokratskog fronta, kako to ona prva reijč i kaže, mi ćemo da budemo s narodom, a narod neće biti u Skupštini, jer tamo ne sjede njihovi predstavnici, jer ne odlučuje se o nečemu što želi narod Crne Gore. Znači li to ispred – to znači, tamo gdje bude – rekao je potpredsjednik NOVE Slaven Radunović u izjavi Televiziji Crne Gore.
– Ukoliko se prenebregne i ignoriše volja građana i odluka o ulasku u NATO pakt donese u nelegitimnom parlamentu, onda će SNP biti tamo gdje je i uvijek bio, uz narod Crne Gore – kaže portparolka te partije Slađana Kaluđerović.
Iz URE je, takođe, saopšteno da neće prekinuti bojkot parlamenta zbog NATO-a.
– URA će biti tamo gdje je od 16. oktobra, dakle, biće u bojkotu parlamenta koji koji je nastao zbog neligitimnih izbora – rekao je Dritan Abazović.
S druge strane, SDP prekida bojkot zbog NATO-a.
– Toga dana ćemo biti u Skupštini, glasaćemo za NATO, to je naš programski cilj. Jedini se 25 godina zalažemo za NATO. Nakon toga, naravno, nastavljamo bojkot – kaže SDP-ov Ivan Vujović.
Izvor: Sputnjik/In4s

Foto:  Youtube/Al Jazeera Balkans

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *