22:17 , четвртак , 17 јануар 2019
Početna / BIH / OPREZ: MAGLA I SNIJEG NA PUTEVIMA U BIH

OPREZ: MAGLA I SNIJEG NA PUTEVIMA U BIH

Magla, snijeg i poledica na putevima širom BiH zahtijevaju poseban oprez vozača.

20161103_2_19924585_15665746_web

Većina putnih pravaca je prohodna, ali magla, snijeg i poledica prouzrokovale su smanjenu vidljivost. Ovo smo zabilježili danas popodne na putu Banjaluka – Laktaši.Zbog snježnih padavina otežano se saobraća u centralnim i zapadnim krajevima, posebno na magistralnom putu Priluka-Glamoč-Mlinište, gdje je za teretna vozila obavezna upotreba lanaca, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Ugaženog snijega na kolovozu ima na magistralnim putnim pravcima Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać, Bosansko Grahovo-Livno-Kamensko, Travnik-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres-Šuica i Gornji Vakuf-Prozor.

Ekipe putnih službi intervenišu na svim dionicama gdje je neophodno, tako da su svi putevi za sada prohodni.
Na auto-putu Tarčin-Zenica brzina kretanja ograničena je na 80 kilometara na čas, pa se vozačima savjetuje oprezna vožnja.

U istočnim krajevima Republike Srpske zbog snijega koji pada saobraćaj se odvija otežano, posebno u višim krajevima i preko planinskih prevoja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na magistralnom putu od Romanovaca prema Gradišci otežano se saobraća zbog guste magle koja je vidljivost smanjila ispod 20 metara.

Iz AMS upozoravaju vozače na pojavu poledice u poslijepodnevnim časovima, te podsjećaju da je upotreba zimske opreme obavezna, kao i da je do ponoći zabranjen prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

AMS RS

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *