21:21 , понедељак , 23 април 2018
Početna / REGION / OTKAZ NA SLOVENAČKOJ TELEVIZIJI ZBOG TOMPSONA?

OTKAZ NA SLOVENAČKOJ TELEVIZIJI ZBOG TOMPSONA?

Urednik emisije „Tednik“ na slovenačkoj nacionalnoj televiziji Igor Pirković navodno je dobio otkaz nakon što je u emisiji pustio sporni prilog o Marku Perkoviću Tompsonu.

102650

Kako navodi portal Indeks, cilj priloga je bio da Tompson objasni optužbe na njegova račun poslije otkazivanja koncerta u Mariboru.

Do problema je došlo jer je Pirković „Tompsona predstavio nekritički i jednostrano kao velikog rodoljuba“, piše portal Slovenske novice.

Zbog toga je programsko vijeće RTV Slovenije došlo do zaključka da je Pirković prekršio načela nepristrasnosti, vjerodostojnosti, odgovornosti i pravednosti i uručilo mu je otkaz.

Novinari i uredništvo emisije „Tednik“ putem Fejsbuka ogradili su se od priloga i prebacili su odgovornost na Pirkovića.

„U javnosti, ali i na sjednici Programskog vijeća RTV Slovenija odgovornost se stavlja na teret cijeloj redakciji ‘Tednika’. Naglašavamo kako je prilog isključivo autorsko delo urednika ‘Tednika’ Igora Pirkovića. U njegovoj izradi nije učestvovao niko drugi iz uredništva“, saopštili su novinari i urednici emisije.

Članica programskog vijeća Јedrt Јež Furlan je rekla za Slovenske novice da je prilog s novinarske tačke gledišta bio neprofesionalan. Dodala je da je autor trebalo bar da se konsultuje sa hrvatskim novinarima koji su upoznati s problematikom.

„Da ne govorimo o ideološkoj spornosti i relativizmu ustaškog pozdrava ‘za dom spremni'“, poručila je.

Izvor: RTS

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *