10:10 , четвртак , 21 јун 2018
Početna / REPUBLIKA SRPSKA / OTKAZ ZA SUPRUGU GRADONAČELNIKA BANJALUKE

OTKAZ ZA SUPRUGU GRADONAČELNIKA BANJALUKE

BANjALUKA – Sanja Radojičić, supruga gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića, ostala je bez posla u „Elektroprenosu BiH“ nakon što je upravni inspektorat Ministarstva pravde prihvatio argumentaciju „Transparensi internešnela“ u kojoj se navodi da je ona zaposlena na nezakonit način.

rs-otkaz-za-suprugu_620x0

Radojičićeva je bila zaposlena na poziciji savetnika generalnog direktora „Elektroprenosa BiH“, a na to mesto je došla s mesta pomoćnika ministra finansija Republike Srpske. Posao je dobila na osnovu Sporazuma o preuzimanju radnika, potpisanog između ministra finansija RS i generalnog direktora „Elektroprenosa“. Međutim, u TI BiH navode da je taj sporazum nezakonit, jer je preuzimanje radnika dozvoljeno samo između institucija BiH, ali ne i sa entitetskim ministarstvom.

Upravo zbog toga iz TI BiH su prošle godine podneli zahtev Upravnom inspektoratu za vršenje inspekcijskog nadzora zbog „nezakonitog zasnivanja radnog odnosa Sanje Radojičić“. Njihova argumentacija je prihvaćena i upravni inspektor je naložio „Elektroprenosu BiH“ da u roku od 15 dana otkloni nepravilnosti u pogledu zasnivanja ovog radnog odnosa.

– „Elektroprenos BiH“ nas je obavestio da je odlučio da raskine radni odnos sa bivšom pomoćnicom ministra finansija RS. Sve je pokrenuto prošle godine i konačno smo dobili epilog. Nadamo se da neće i dalje istrajavati na ovakvom spornom zapošljavanju – rekla je portparol TI BiH Ivana Korajlić.

Na konferenciji za medije iz TI BiH juče su izneli niz podataka o prijavama u vezi sa korupcijom u prošloj godini. Iz statistike se vidi da su građani najviše nepravilnosti prijavljivali upravo u procesu zapošljavanja, a oko 40 odsto prijava odnosi se na državnu upravu, sektor obrazovanja i pravosuđa.

 

IZVOR-VEČERNJE NOVOSTI

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *