17:06 , četvrtak , 14 decembar 2017
Početna / REGION / OTVARANJE SABORA TRUBAČA U GUČI

OTVARANJE SABORA TRUBAČA U GUČI

Danas u 11 časova kod Spomenika trubaču u Guči, 57. put zaredom, biće podignuta saborska zastava, a time će i zvanično biti otvoren ovogodišnji dragačevski Sabor trubača.

003706

Sabor će otvoriti ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić, dok je ovogodišnji domaćin Miroljub Aleksić, vlasnik Alko grupe.

Guča će do nedjelje, 13. avgusta, biti muzička pozornica na kojoj će se neprestano smjenjivati najbolji trubački orkestri Srbije.

U nedjelju, na zatvaranju festivala, koncert će održati Goran Bregović i „Bijelo dugme“, a pored tradicionalnog takmičenja trubačkih orkestara, na 57. Saboru u Guči solističke koncerte održaće majstori trube i prošlogodišnji pobjednici.

Tokom održavanja sabora predviđen je i koncert mladog, talentovanog Marka Gligorijevića koji je pobrao najveće simpatije publike i na prošlom saboru dobio nagradu publike za Prvu trubu.

Programom je predviđeno održavanje polufinalnog takmičenja seniorskih trubačkih orkestara, a četiri orkestra boriće se za mjesto u finalnom takmičenju koje će biti održano u subotu, 12. avgusta, u 20.00 časova.

Izvorr: agencije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *