7:57 , уторак , 19 фебруар 2019
Početna / BIH / PANONSKA JEZERA ZA MESEC I PO POSETILO 200.000 KUPAČA

PANONSKA JEZERA ZA MESEC I PO POSETILO 200.000 KUPAČA

Jedna od hit destinacija su slana Panonska jezera. Riječ je o jezerima u Tuzli. Za mjesec i po ova jezera je posjetilo 200.000 kupača. Samo prošli vikend 34 autobusa kupača iz BiH i regije došla su, a za ovaj vikend očekivanja su i veća.

25264

Panonska jezera nude atraktivne sadržaje od 2003. godine. Gradski trg Tuzle je u blizini, kao i sojeničko neolitsko naselje, sportski tereni, slani slapovi i brojni drugi sadržaji.

Za ovu sezonu karakteristično je da raste broj posjeta kupača koji dolaze iz Hrvatske, Srbije, zemalja Evrope, a posebno skandinavskih zemalja koje godišnje odmore provode na Panonskim jezerima.

„Ove godine je prvi put. Inače, dolazimo često ovde i pravo nam je lijepo. Volimo ovde da dođemo“, rekao je Enes Džinić iz Danske.

O brojnim sadržajima i sigurnosti kupača brine oko 150 zaposlenih, a svake godine uvodi se nešto novo za sve one koji se žele okupati u slanoj vodi koja se pročišćava dva puta dnevno.

„Ove godine smo otvorili treću južnu ulaznu kapiju čime smo rasteretili ulaze na Panoniku s obzirom na velike dnevne kapacitete. Preko 15.000 gostiju dnevno. Imali smo jedan dan sa 16.000 gostiju. Nova kapija odradila je svoje, rasterećeni su ulazi i puno lakše je ući. Naravno, tu su novi ugostiteljski objekti, novi sadržaji i puno nove zabave“, istakao je Maid Porobić, direktor „Pannonica“ Tuzla.

Iako je prošle godine bilo puno kišnih dana, jezera je posjetilo 260.000 osoba, ove godine jedino što Panonska jezera treba da imaju je što više sunčanih dana.

Ukoliko posluži vrijeme, uprava Panonike se nada da će 350.000 osoba posjetiti ova jezera.

 

IZVOR-N1

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *