8:03 , уторак , 19 фебруар 2019
Početna / REGION / PAO SNIJEG, SELA BEZ STRUJE, PROBLEMI NA PUTU

PAO SNIJEG, SELA BEZ STRUJE, PROBLEMI NA PUTU

U Srbiji je snijeg pao na Zlatiboru, na Tari, u dolini rijeke Lim, u Prijepolju, Novoj Varoši, užičkom kraju i na granici sa Crnom Gorom, te je uzrokovao probleme u snabdijevanju električnom energijom i u odvijanju saobraćaja.

SNIJEGOBLACNO
Najviše snijega, do 30 centimetara, palo je na Tari, u Novoj Varoši oko 10 centimetara, na prevoju Jabuka, prema granici sa Crnom Gorom oko 20 santimetara, a na Zlatiboru do jednog centimetra, javila je Radio-televizija Srbije.

Saobraćaj na prevoju Jabuka povremeno je u prekidu zbog šlepera i autobusa koji su se zaglavili na nekoliko mjesta sprečavajući prolazak ostalih vozila.

U selima Devići, Ostatija i Ocrten na Goliji visina snijega dostiže 30 centimetara, pa je više od 1.000 ljudi bez struje.

„Sneg, kao usred zime, počeo je da pada tokom noći, a pošto je vlažan, pod njegovim teretom se lome grane. Neprohodni su i pojedini putevi, a struje nema u Devićima i još nekoliko sela u tom kraju“, rekao je Mikan Vasiljević iz sela Mlanča.

Zbog snijega je obustavljen saobraćaj na putnom pravcu Ivanjica-Preko Brdo. Ekipe putara su na terenu i rade na čišćenju kolovoza, navode iz „Puteva Srbije“, te poručuju da će javnost blagovremeno biti obaviještena o normalizaciji saobraćaja na ovom putnom pravcu.

Na Kopaoniku je u 10.00 časova izmjereno minus dva stepena Celzijusovih, a napadalo je oko 20 centimetara snijega.

 

Izvor: Agencije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *