7:53 , петак , 23 август 2019
Početna / BIJELJINA / PAVLOVIĆ BANKA: DOKAPITALIZACIJA OMOGUĆUJE DALJI RAST I JAČANJE

PAVLOVIĆ BANKA: DOKAPITALIZACIJA OMOGUĆUJE DALJI RAST I JAČANJE

Dokapitalizacija Pavlović International Banke će omogućiti dalji rast aktive, aktivnije poslovanje i jačanje konkurentske pozicije na našem tržištu, saopšteno je iz te banke.

Pavlović banka je saopštila da je uspješno okončala XIX emisiju običnih akcija u ukupnom iznosu od 7.000.000 KM.

„Želimo napomenuti da je dokapitalizacija uslijedila nakon što je Banka u cjelosti pokrila prošlogodišnji gubitak i imala preostali osnovni kapital  iznad zakonom propisanog cenzusa kao i obezbijeđene sve parametre poslovanja u skladu sa zakonskom regulativom“, naveli su u saopštenju.

Dodali su da je dokapitalizacija Banke izvršena od strane „dva nova investitora koji uspješno posluju na ovim prostorima dugo godina, društva „Galens“ Novi Sad i „Pavgord“ Foča, a što ujedno predstavlja veliki pomak za ovu Banku, u smislu ostvarenja značajnije pozicije na tržištu“.

„Ovom prilikom se zahvaljujemo našim klijentima koji su bili sve vrijeme uz banku, poručujemo im da slobodno i bez rezerve posluju imajući u vidu da će Banka cijeniti njihovu vjernost i sa novim akcionarima i jačom kapitalnom bazom te intenzivnim poboljšanjem kvaliteta svojih proizvoda i usluga doprinijeti čvršćem i jačem međusobnom povjerenju“, istaknuto je u saopštenju.

Portal CAPITAL objavio je  da su „Pavgord i Galens“ kupili akcije Pavlović International Banke u iznosu od sedam miliona KM čime su postali vlasnici oko 40 odsto banke.

Nakon nekoliko puta odgađane dokapitalizacije Pavlović International Banke 13. juna je raspisan novi javni poziv za prodaju akcija te banke. Cijeli postupak je završen jutros.

Fočanska i novosadska firma planiraju da ponude Vladi Republike Srpske otkup 43 miliona KM potraživanja institucija i preduzeća RS od Fabrike glinice (FG) „Birač“, a kako bi ispunili uslove za to već su kupili hotel „Jahorina“, te im je neophodna i banka.

 

IZVOR-CAPITAL

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *