5:52 , уторак , 19 фебруар 2019
Početna / BIJELJINA / PEĐI JE POTREBNA NAŠA POMOĆ!

PEĐI JE POTREBNA NAŠA POMOĆ!

Često čujemo priču da se nekim ljudima, samo u jednom trenutku, običan i bezbrižan život pretvorio u nešto o čemu nisu mogli ni da sanjaju, tugu, bol, patnju, nemoć i strah. Takve priče slušamo i uvek se zapitamo kako bi mi u toj situaciji se snašli a onda se zahvalimo Bogu jer su naši problemi u odnosu na ispričanu priču mali, pa na trenutak shvatimo koliko smo srećni.

pedja

I ova priča bi bila drugačija i Peđa bi imao normalan dečiji život da se nemar ili nečija nepažnja ili odgovornost nisu obrušili na porodicu Šarenac iz Novog Naselja Janja. Čitajući ovu priču pokušajte da zamislite lep i sunčan letnji dan. Gužva, muzika i dečija radost zbog gradskog vašera i sreća jer su vam džepovi puni žetona za vožnju na ringišpilu. Rekli bi lepo sećanje iz detinjstva, ali…

Tog dana i Predrag je tako mislio dok ga u jednom trenutku dok je stajao nije pokosila ljuljaška sa jednog od ringišpila i povredila mu kičmu a to je trenutak kada on tone u mrak. Mrak i pakao uslediće i za njegovu porodicu. Odmah je prebačen za Beograd gde mu je urađeno par operacija ali je ostao nepokretan. Ono što je tada bilo najvažnije da je nakon povrede kičme na tri mesta ostao živ. Kolica, vežbe, banje, lekari, terapije, svaki dan i sva je nada i vera da će Peđa stati na noge. I dok se ovaj dečak trudio da pomogne sebi ali i roditeljima ponestajalo je novca. Njegova porodica sve što je imala dala je za život svoga sina, brata, unuka i prijatelja. Dani, meseci i godine prolaze. Peđa danas ima 16 godina i hoda pomoću štaka. Prognoze lekara su da će moći da hoda i bez njih a za to je potreban novac, koga ova porodica ima sve manje jer sve što su imali dali su za život svog deteta. Ukratko ovo je jedna među hiljadama teških životnih priča. Ako ste ovo pročitali razmislite o nekoliko stvari kako je gledati svoje dete o kome si sanjao da bude zdrav i srećan čovek da je nemoćan, prikovan za krevet i da najbolje dane svog detinjstva provodi po bolnicama u mukama i bolovima. Razmislite i o tome kako je kad život deteta zavisi od novca koji nemate i koliko je potrebno hrabrosti da biste tražili pomoć da prestane bol. Setite se samo koliko puta nam je značila nečija pomoć, pa makar i reč utehe i na kraju razmislite o tome da neko negde čeka i na vas, jer ste nekome jedina nada da će mu dete biti dobro.

Kao i u svakoj prilici do sada, BUDIMO JEDINSTVENI I HRABRI. BUDIMO ZAJEDNO I BUDIMO HUMANI U AKCIJI ZA JOŠ JEDAN DEČIJI ŽIVOT.

Žiro računi: 562 – 003 – 81388013 – 53 (na ime Nedeljko Šarenac) Devizni račun: IBAN: BA 395620038138801644 SWIFT BIC: RAZBBA22

 

Izvor: Radio Skala

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *