21:03 , понедељак , 23 април 2018
Početna / BIH / PENDEŠ: DODATNI NAPORI ZA DOBIJANJE STATUSA KANDIDATA ZA ČLANSTVO U EU

PENDEŠ: DODATNI NAPORI ZA DOBIJANJE STATUSA KANDIDATA ZA ČLANSTVO U EU

Ministar odbrane u Savjetu ministara BiH Marina Pendeš rekla je da će Ministarstvo odbrane s drugim nadležnim institucijama u narednom periodu učiniti dodatni napor kako bi za BiH uskoro bio aktiviran Akcioni plan za članstvo u NATO-u i kako bi što skorije, odnosno početkom 2018. godine BiH dobila i status kandidata za članstvo u EU.
MARINA
Pendeševa je danas učestvovala kao uvodničar i panelista u radu regionalne konferencije „Evropska odbrambena unija, između potrebe i mogućnosti“, koja se održava u Dubrovniku u organizaciji poslanika u Evropskom parlamentu Tonina Picule.

Pendeševa se posebno osvrnula na bezbjednosne izazove s kojima se suočava BiH, koji, kako je navela, nisu bitno različiti od drugih izazova s kojima se suočavaju i ostale države regiona.
Pendeševa je govorila i o reformi odbrambenog sektora u BiH, ali i dosadašnjoj veoma dobroj odbrambenoj saradnji BiH sa zemljama regiona, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Na panel diskusiji rečeno je da se ovakvim raspravama „podiže svijest o integrisanju Jugoistočne Evrope u EU i NATO, te afirmiše mir, stabilnost i međusobnu saradnju zemalja regiona, ali i saradnju tih zemalja s institucijama EU i NATO“.

Izvor: Agencije

Foto: bportal.ba

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *