6:41 , уторак , 19 март 2019
Početna / REPUBLIKA SRPSKA / PENZIJE ĆE PRATITI RAST PLATA

PENZIJE ĆE PRATITI RAST PLATA

Predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Rade Rakulj rekao je danas u Banjaluci da je na sastanku sa mandatarom za sastav nove vlade Srpske Radovanom Viškovićem dogovoreno da će penzije pratiti rast plata.
Rakulj je rekao novinarima da je na tom planu dostignut nivo učešća od 43,5 odsto prosječne penzije u prosječnoj plati.

„Taj nivo ćemo pratiti i mandatar je spreman da na tom procentu, kao najnižem nivou, zajedno djelujemo. Dakle, mogući su i drugi procenti, ali ne niži od ovog“, rekao je Rakulj nakon razgovora sa Viškovićem u okviru konsultacija o formiranju nove vlade Srpske.

Rakulj je istakao da će penzioneri, koji okupljaju 110.000 članova, sa Viškovićem imati dobru saradnju s ciljem da se postigne stručniji pristup penzijskom osiguranju, kao i njegovom osavremenjivanju.

On je rekao da će penzioneri insistirati na poštovanju ljudskih prava ove populacije koja ne bi trebalo da bude isključena iz društveno-privrednog života Srpske, nakon odlaska penziju.

Rakulj je upozorio da je previše udruženja koja od Vlade traže novac za funkcionisanje, a ne za poboljšavanje stanja u oblasti kojom se bave.

„Nezadovoljan sam, na primjer, što u Boračkoj organizaciji ima mnogo onih koji bi da kroz tu organizaciju nađu neki svoj interes“, naveo je Rakulj.

Sastanak predstavnika penzionera sa Viškovićem održan je u Administrativnom centru Vlade Srpske.

Izvor: Agencije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *