9:58 , уторак , 19 фебруар 2019
Početna / KULTURA / PET NAJNEZABORAVNIJIH NASTUPA LEGENDARNOG PRINSA /VIDEO/

PET NAJNEZABORAVNIJIH NASTUPA LEGENDARNOG PRINSA /VIDEO/

Legendarni umetnik Prins preminuo je u 58. godini života, a za sobom je ostavio na stotine nezaboravnih nastupa, mnoštvo hitova sa njegovih 39 studijskih albuma koji su prodavani u milionskim tiražima.

PRINC

Retko koji izvođač uspevao je da ostvari kontakt s publikom kako je to umeo Prins. Očaravao je svakim detaljem, pokretom, tonom, pa su ga čak i njegove kolege smatrale jednim od najboljih šoumena na sceni.

Zato je teško izdvojiti najbolje od njegovih nastupa, ali pokušaćemo da selekciju svedemo na pet:

“While My Guitar Gently Weeps”, omaž Džordžu Harisonu 2004.

Muzički kritičari su posle ovog nastupa pisali da je Prins “najbolji gitarista na svetu”, a oduševljenje njegovim izvođenjem bilo je utoliko veće pošto je na kraju pesme bacio

“I Wanna Be Your Lover” i “Why You Want To Treat Me So Bad”, American Bandstand, 1980.

Ovo je jedan od prvih Prinsovih televizijskih nastupa i ostao je jedan od najpoznatijih. Nakon izvođenja svoje prve dve pesme, dao je i intervju za Dika Klarka, kom je kao 21-godišnjak iskusno odgovarao samo sa “da” ili “ne”. Tada su mnogi mislili da je intervju bio prav debakl, ali je upravo taj događaj doprineo izgradnji Prinsovog kulta.

Šou na poluvremenu Superboula 2007.

Mnogi ovaj nastup smatraju najboljim šouom na poluvremenu Superboula, a Prins je za 12 minuta uspeo da izvede neverovatan spektakl uz svoje najveće hitove.

“Piano and a Microphone” solo nastup, Pejsli Park, januar 2016.

21 noć u 02 Areni u aprilu 2007.

Mnogi rokeri imali su rezidencijalni šou u Londonu – Bob Dilan pet noći, Pink Flojd u Erls Kortu, Erik Klepton u Rojal Albert hali, ali samo nekolicina takvih nastupa imala je odjek kao Prinsovih 21 noć u 02 Areni 2007.

IZVOR-B92

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *